به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از «فردا»: صبح امروز نماز عيد سعيد قربان به امامت آيتالله امامي کاشاني در دانشگاه تهران اقامه شد. محورهاي بيانات ايشان در خطبههاي امروز، حل مشکلات مردم، تاکيد بر وحدت مسئولين و يکپارچگي جهان اسلام بود.
بر اساس گزارش ايسنا، آيتالله اماميکاشاني با توصيه به مردم و مسوولان براي حفظ وحدت، اجتماع و همدلي در مقابل دشمنان گفت: مساله اجتماع و انسجام امت اسلامي در طول تاريخ مورد تاکيد و توجه بوده و از اهميت بالايي برخوردار است و امروز امت اسلام بايد در برابر کفر و دشمنان اسلام اين اجتماع را داشته باشد و اگر واقعا اين اجتماع و وحدت وجود داشته باشد ميتوانند در برابر کفر جهاني بايستند و پيشرفت کنند.
وي تاکيد کرد: اجتماع امت اسلام در سراسر جهان به ويژه در دنيايي که دشمنان ميخواهند با ساختن فيلمهاي موهن و توهين به مقدسات آنها را کوچک کنند يک وظيفه است و در اين شرايط دنياي اسلام بايد به حمايت از اسلام و خاندان وحي توجه کند.
امام جمعه موقت تهران با بيان اينکه «اين اجتماع و وحدت در برابر دشمني که کشور را احاطه کرده است نيز لازم است» افزود: مشکلات کشور با همان حالت اجتماع و وحدت حل ميشود، اين عزت و اقتدار را مديون امام، خون شهدا، رهبريِ مقام معظم رهبري و فداکاري و ايثار مردم هستيم که بايد شکر اين نعمت، عزت و قدرت را به جاي آوريم.
امامي کاشاني با اشاره به برخي از مشکلات کشور به ويژه مسائل اقتصادي گفت: مسوولان و دستاندرکاران بايد از اين نعمت کشور استفاده کنند و برنامهريزي داشته باشند که با اين همه ثروت و جوانان خوب و خلاق و ملت ايثارگر و بيدارگر ميتواند با همه تحريمها روي پاي خود بايستد و دشمن خيال نکند با تحريمها ميتواند کشور را تکان دهد.
وي تصريح کرد: همه ما وظيفه داريم در هر پست و مقامي که هستيم به خاطر خدا اين مشکلات را حل کنيم و از فرصتها و موقعيتهايمان براي حل اين مشکلات استفاده کنيم.
خطيب نماز عيد قربان با تاکيد بر اينکه «حفظ اجتماع، اقتدار و عزت يک وظيفه است» افزود: در مسائل اقتصادي و حل اين مشکلات بايد با جديت حرکت کنيم و اين يک تقوايي ميخواهد و کارشناسي و آگاهي ميخواهد که انسان از کارشناسان استفاده کند و نگذارد مردم در مشکل باشند ما بايد اين اجتماع و وحدت و ولايت را نگه داريم تا انشاءالله به ظهور امام عصر(عج) متصل گردد.
آيتالله اماميکاشاني در خطبههاي اول نماز عيد سعيد قربان با اشاره به اينکه «عيد قربان درسهاي فراواني دارد» گفت: يکي از آن درسها فداکاري، ايثار و روشن شدن راز و رمز امتحان به ابتلا است. عيد قربان عيدي است که خاطره ابراهيم خليل و اسماعيل(ع) را که در سرزمين منا به وجود آمد تجديد ميکند و تابلويي در تمام دورانها و زمانها براي نشان دادن آن پدر و فرزند و آن امتحان است.
وي خاطرنشان کرد: ابتلا به دو گونه است امتحان در مصيبتها و امتحان در نعمتها هر دو امتحان هستند، اما امتحان در محنتها از امتحان در نعمتها آسانتر است و امتحان در نعمتها و خوبيها سنگين و مشکل است و قيام به حقوق امتحان در نعمتها گسترده و فراوان است.
امام جمعه موقت تهران با طرح اين سوال که چرا اين امتحان و آزمايش در زندگي انسان قرار داده شده است، گفت: در اين باره بحث بسيار وسيعي در معارف اديان الهي به ويژه در دين اسلام وجود دارد، اما در کل امتحان يعني اينکه زندگي را تا آخر ترسيم کنيم خط زندگي از ولادت تا زمان مرگ، برزخ، قيامت و تا زندگي ابدي انسان ادامه دارد. انسان بايد با انديشه و فکر رفتار و عمل خود را نشان دهد. يعني اين دنيا محلي است که ما استعدادهاي خود را شکوفا کنيم و براي عالم ديگر توشه ذخيره کنيم.
اماميکاشاني با اشاره به اينکه «نعمت و محنت مقتضي شکر است که حضرت ابراهيم (ع) آن را در زندگاني خود نشان داد که انسان چقدر ميتواند بزرگ شود و خود را به خدا وصل کند» گفت: حضرت ابراهيم (ع) در سن 95 سالگي پس از طي تمام آزمايشها آنچنان خود را نشان داد که خداوند ايشان را ابراهيم يعني جد جامعه و پدر اجتماع خطاب کرد. يعني ابراهيم پدر هستي است و شرايع آسماني به او منتهي ميشود.
وي خاطرنشان کرد: امتحان استعدادهاي انسان را شکوفا ميکند و اين امتحان رمز زندگي و خلقت است و کسي نتوانسته آن را انکار کند ما هم در نعمت و هم در نقمتها در امتحان هستيم و بايد از خدا کمک بخواهيم.
خطيب نماز عيد سعيد قربان با بيان اينکه «انسان بايد نعمتها را پاس بدارد و به آنها احترام کند» گفت: شکر نعمت ثروت و مقام اين است که در راه خدا مصرف شود نعمت جواني به اين نيست که انسان شهوت را ميکند بلکه بايد اين نعمت را در راه کمال و علم و ارزشهاي انساني و خدمت به جامعه قرار دهد. همه اين نعمتها براي انسان است و نبايد آنها را ناديده بگيرد.
اماميکاشاني در پايان تاکيد کرد: ارزش انسان بر اين است که خود را از دامن شهوت بالا ببرد و خود را به خداوند متصل کند و اين معناي توجه به نعمتهاست و ما از خداوند تقوا و توجه به او را مسالت ميکنيم.